Kävin tänään neuvolassa. Kaikki näytti olevan hyvin. Painoa on alusta tullut 9,5kg. Huh, aikamoinen tankki sitä onkaan :D Paineet olivat hyvät 119/68. Ja pähkäilimme neuvolatädin kanssa viikonlopun pyörryttävän olon johtuvan mahdollisesti istumisesta..ehkä kohtuni painaa isoja verisuonia ja aiheuttaa näin heikkoa oloa, kun liikaa istun. Hän myös kysyi jos kokisin tarvetta hemoglobiininottoon. Onhan helmi-maaliskuussa arvoni olleet 97 ja 111. Viimeksi mittauksia ei tehty. Olinkin miettinyt, että tuo lukema olisi hyvä katsoa varmuudeksi..vaikkei oloni nyt niin kauhea ole ollut..ja mikä olo nyt viittaisi pelkkään raskauteen tai hemoglobiinin laskuun?

Arvoni oli sormesta mitattuna nyt 79. Oho, hieman laskenut! Mutta kuinka tarkka sormesta otettu arvo sitten onkaan? Olen lukenut jostain, että äidille ja sikiölle haitallinen hb arvo on alle 80g/l. Nyt ollaan siinä alhaisessa luvussa..tosin vain yhden mittayksikön, muta silti. En haluaisi aiheuttaa mitään ongelmia ja lähestyvää synnytystä ajatellen, olisi luvun parempi olla 120g/l luokkaa. Nostettavaa on siis aika paljon. Sain lähetteen labraan, käytävä siellä viimeistään huomenna. Saapa sitten tarkat arvot.

Kyllähän sitä pakostikin miettii, saako tuo olio tarpeeksi verta ja happea. Kuinka kauan lukema on ollut näin alhainen? Viimeisestä kerrasta on kuitenkin jo 1,5kk. Minä nyt voin kärsiä hieman hapenpuuttesta, mutta tuo kehittyvä yksilö ei. Raivostuttaa oma tyhmyytenikin, miksi en viime neuvolassa vaatinut hb:n katsomista? Miksi en ole syönyt tarpeeksi rautaa? Täytyy vain toivoa, että sormesta mitattu arvo on huonompi, kuin perusverenkuvasta katsotut arvot.

rv 33+3