Aamulla pahoinvointia hieman, mutta jo lasillinen tuoremehua sai olon hetkessä paremmaksi. Näinkö helppoa raskauspahoinvointi voi olla? Olen ihan ihmeissäni, kummastakin aikasemmasta lapsestani olen maannut sängyssä ja halaillut näihin aikoihin vessanpönttöä päivittäin. Olenko oikeasti raskaana???

Lähdin värjäyttämään hiukseni, hyvä ystäväni on kampaaja, joten hänen liikkeessään tulee käytyä melko tiuhaan tahtia. Ihan senkin takia, että sain ensimmäisiä harmaita hiuksia jo 28-vuotiaana. Aika järkyttävää! Se oli vain jännä huomata yhteys tuolle harmaantumiselle. Sillä olin pitänyt taukoa hiusten värjäämisestä koko kesän ja kun menin kampaajalle, hän huomasi heti harmaan tupon. Hiukseni alkoivat harmaantua täysin noiden kahden abortin jälkeen! Stressi, voisiko se oikeasti vaikuttaa harmaantumiseen? Se meinaa oli todella kauheaa aikaa, mieleni oli niin sekaisin. Jouduin kaiken kokemani jälkeen vielä hormoonikuurille, koska kehoni ei enää "osannut" tuottaa sitä itse..sekin meni ihan sekaisin.

Kerroin muuten tästä raskaudestakin, pelkäsin oikeasti hänen reaktiotaan, koska hän on tuntenut minut niin kauan aikaa. Mutta hänkin otti sen ihanasti <3 Jos tämä pieni ihan oikeasti selviää tästä raskaudesta, niin hänellä on suuri tarkoitus <3 

Kävimme syömässä vielä todella tuhdit ja herkulliset pasta-ateriat, jonka jälkeen oloni oli todella energinen. Kello alkoi olemaan jo niin paljon, että menin jo odottamaan lapsia kotiin koulusta. Vielä kun olen kotona. niin kuulemma lapsistakin kiva, että olen heitä odottamassa kotona koulun jälkeen. Vaikka vain kääntymässä kävisivätkin. 

Olo on pysynyt hyvänä koko päivän, välillä pahoinvointi on tuntunut taka-alalla, mutta olen ottanut jotain pientä syötävää ja olo on mennyt pois. Alaselkä on jomottanut tehden todella kipeää. Siitä olenkin välillä miettinyt, että onko kaikki hyvin. Mutta lukiessani netistä raskautta viikko viikolta, niin kuulemma raskausviikolla 8 (rv7+0-7+6) kohtu kasvaa todella nopeaa tahtia ja menkkamaiset säryt alavatsassa meinaavat sitä. Joten yritän tuudittautua tähän teoriaan, ihan sen takia, että minun kuukautiskivut ovat selkäsärkyä, harvemmin vatsakipuilua.

Rintani, ne ovat TODELLA kipeät ja pinkeät, kovat ja valtavat!!! Ne ovat muutenkin isot ja pyöreät, nyt ne ovat sitä todella paljon enemmän! Pelkkä käveleminenkin tuntuu rinnoissa. Tätä tahtia kun kasvavat, niin raskauden/imetyksen jälkeen rintani todella ovat tyhjänä varmaan navassa asti :D Hehkeetä, jos en sanoisi :D Mutta tällä kerralla pidän huolen rintojen tuesta hyvillä liiveillä, enkä pompi päivittäin bikininaruilla..nuorempana kun en tainnut ymmärtää sitä, kuinka isoille rinnoille käy, kun niitä ei tueta.

Väsymys, olen tuntenut sitä..mutta on outoa tässä raskaudessa sekin, etten ole niin väsynyt kuitenkaan. Tunnen väsymyksen enimmäkseen silmissäni, olisi ihana sulkea silmät ja alkaa nukkua. Mutta en koe pakottavaa tarvetta nukkumiseen. Outoa, sillä joakisessa raskaudessa olen ollut todella väsynyt jo ennen kuukautisten poisjääntiä. Nyt voin helposti valvoa jopa kahteen yöllä! Jos siis seuraa, ei sitä yksin niin myöhään jaksa.

Mutta voinko tosiaan olla raskaana, oikeasti! Onko kohdussani oikeasti jokin elävä ihmisenalku? Vai onko tämä jotain lumeraskautta? Tätä kirjoittaessa, pienenpieni pahanolontunne kävi luonani, otin huikan vettä ja se meni taka-alalle häilymään.

Tämä raskauteni on niiiiin erilainen, kuin ikinä ollutkaan. Olen niin ihmeissäni! Kyllähän näistä raskauksista puhutaan, että kaikki on erilaisia yms. Mutta ne raskaudet, joita minulla ollut, ne ollut samanlaisine oireineen. Tämä on poikkeus. Jos täällä on oikea vauva kehittymässä, olisiko se tällä kertaa eri sukupuolta? :) Vai vaikuttaako miehen spermanlaatu jotenkin? Voisiko eri miesten siittämä siittiö vaikuttaa mitenkään päin raskauden erilaisuuteen? Olisiko omassa iässäni kenties jokin syy tähän, että pahoinvointi oire on niin pientä? Voisiko nuoremmilla olla suurempi todennäköisyys raskaudessa voida pahoin? 

Joka tapauksessa toivon todella, että pikkuinen kasvaa ja kehittyy :)

Ainiin, tänään kävin hypistelemässä jo vauvanvaatteita pikaisella kauppareissulla. Ja ostinkin yhden kesäasun!!! Apua, olen totaalisen kajahtanut!!! Lohduttauduin kuitenkin sillä ajatuksella, että joku kuitenkin saa vauvan, voin sen sitten lahjaksi vaikka antaa. Jos oma vauvani ei olekaan tulossa kesällä meille..vaikkakin tietenkin haluan sen vaatteen omalle pikkuiselle laittaa, joten toivon koko sydämestäni, että perheeseemme liittyy yksi pieni lisää :) Mutta aika näyttää..

rv6+6 (neuvolan laskurin mukaan 7+0)